Opgegroeid in het Gooi, nu wonend en werkend in de Betuwe.

Opleiding grafisch ontwerp en illustratie aan de kunstacademie in Utrecht. Dat was het begin van een bestaan gevuld met tekenen en schilderen.

Gestart met af en toe een illustratie opdracht afgewisseld met tijdelijke banen o.a. bij uitgeverijen. Vervolgens een 20 jaar als free-lance illustrator gewerkt voor meestal kinderboeken. Met zo nu en dan een mooi succes, zoals een grote opdracht voor de Hema. Rond mijn 45ste wilde ik meer dan het maken van tekeningen op kleine schaal en kreeg ik steeds meer moeite met het werken onder tijdsdruk en in opdracht.

Dat betekende wel,  afgezien van technieken, helemaal opnieuw beginnen. Een zoektocht, min of meer autodidact, naar wat ik wilde maken en hoe.

Je weg vinden in de "kunstwereld". Tot de conclusie komen dat het creëren op zich voldoende moet zijn in een tijd dat het aanbod van kunst enorm is en de vraag klein.

De uitdaging blijft om beelden te maken die ik niet van tevoren bedenk. Steeds meer van een wereld van gevonden, innerlijke beelden. Dat is wat ik interessant vind. Geen opgelegde beperkingen. Tot de essentie komen.  

 

Thea Peters